Warning: Attempt to modify property of non-object in /var/www/vhosts/wijkalliantie.nl/httpdocs/components/com_jomcomment/mambots.php on line 143

Overig

EigenWijze Buurtspel

eigenwijzebuurtspelBouwen aan een levendige wijk
Het spelen van EigenWijze Buurt-spel is een maatschappelijke uitdaging: vrijwilligers bouwen aan een sterk team van medestanders voor een betere samenleving. Als speler vergaar je inzicht in de ambities en talenten van je teamleden om te bouwen aan een goeddraaiend sociaal initiatief. Daarnaast nodigt het spel je uit tot discussie over de samenleving, tot op het niveau van je eigen straat.

Lees verder >

Een goeie buurt (DvD)

DvD voor bezige burgers

Actieve bewoners vormen in veel buurten de motor om de sociale samenhang te versterken. WijkAlliantie en Shell Cares spraken in vier buurten in:

  • Amsterdam Zuidoost
  • Den Haag Moerwijk
  • Rotterdam Afrikaanderwijk en
  • Utrecht Zuilen {lees verder}

... met enkele van deze bruggenbouwers. Beroepskrachten en vrijwilligers van Shell vertellen hoe zij deze bewoners helpen om hun heel uiteenlopende acties te laten slagen.

Lees verder >

Meer met Maatjes (DvD)

meermetmaatjes1 meermetmaatjes2

Maatjes: een beproefd concept
Maatjesprojecten zijn een uitermate geschikt instrument om persoonlijke ontwikkeling te versterken en sociaal isolement tegen te gaan. Sleutelwoorden zijn wederkerigheid, duurzaamheid, preventie en flexibiliteit. Verscheidene organisaties en projecten richten zich op het koppelen van maatjes.

Lees verder >