Gemeenten

Stichting WijkAlliantie is een onafhankelijk landelijk netwerk van actieve bewoners uit interculturele wijken. De stichting verbindt bedrijven, woningcorporaties, gemeenten, maatschappelijke organisaties en scholen aan deze interculturele bewoners(groepen) om van binnenuit de Nederlandse 'samen'-leving te versterken.

Bewoners willen best initiatief nemen voor betere burencontacten, maar weten vaak niet hoe. Gemeenten hebben de mond vol van eigen initiatief, burgerkracht en burgerparticipatie, maar weten vaak de (nieuwe) bewoners niet te bereiken.

  • "De hele buurt heeft een officiële brief van de gemeente gehad, maar er komt bijna niemand"
  • "Als er iets te mopperen is, dan weten bewoners de gemeente te vinden"
  • "Waarom heb ik het gevoel dat de gemeente niet naar ons luistert?"

WijkAdvies, de adviesdienst van WijkAlliantie, is bij uitstek de geschikte partner om te achterhalen wat er speelt in de buurt en wat de bewoners zélf willen ondernemen om betere burencontacten tot stand te brengen. WijkAdvies onderzoekt, adviseert, voert uit, verzorgt trainingen, coacht medewerkers en bewoners on the job, ontwikkelt en co-creërt om samen van binnenuit de 'samen'-leving in jouw gemeente te versterken.

Kijk hier wat WijkAdvies voor jouw gemeente kan betekenen om samen van binnenuit de 'samen'leving te versterken of stuur een mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Terug naar de homepage