Scholen

Stichting WijkAlliantie is een onafhankelijk landelijk netwerk van actieve bewoners uit interculturele wijken. De stichting verbindt bedrijven, woningcorporaties, gemeenten, maatschappelijke organisaties en scholen aan deze interculturele bewoners(groepen) om van binnenuit de Nederlandse 'samen'-leving te versterken.

Voor scholen betekent dit dat WijkAlliantie studenten verbindt met hun school- en leefomgeving, waaronder lokale organisaties, buurtnetwerken, ouders en ook andere studenten. WijkAlliantie verzorgt in overleg met de school workshops, meerdaagse trainingen, projecten en advisering om de verbinding tussen de verschillende groepen tot stand te brengen. Hierdoor levert WijkAlliantie samen met de school een concrete bijdrage aan het op de maatschappij gerichte onderwijsaanbod.

Naast bovenstaande heeft WijkAlliantie na een driejarige pilot het Blend-it Academy lespakket ontwikkeld.

Met Blend-it Academy leren studenten:

  • om in intercultureel teamverband samen te werken
  • meer zelfvertrouwen te krijgen over de eigen mogelijkheden om zich in te zetten op maatschappelijk vlak
  • om snel en effectief in contact te komen met organisaties en instellingen in de buurt
  • nieuwe doelgroepen kennen in de samenleving die ze eerder niet kenden en samen een actie te organiseren

Wil jij weten wat WijkAlliantie of Blend-it Academy op jouw school teweeg kan brengen? Stuur een bericht naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. en wij nemen zsm contact met je op. 

Terug naar de homepage